Nieuwbouw woning te Lokeren

Koelte in de zomer, dit dankzij deze zonnewering

31 . 03 . 2020

Overvloedig licht, warmte in de winter en koelte in de zomer. Deze zonnewering is speciaal berekend om een maximale doorkijk te blijven garanderen.

En toch de zonnewarmte buiten te houden. Terwijl de winterzon wel binnen kan om voor de verwarming te zorgen. Andere maatregelen om de koelte te bewaren zijn onder andere een canadese put en een keienballast op het EPDM dak.

De woning is opgetrokken in houtskelet. Een zeer eco”logische” bouwwijze. De bouwtermijn is zeer kort, de grondstoffen zijn mits een goed beheer onuitputtelijk. En het veroorzaakt nauwelijks afval.

Binnen de warmte en de sfeer van hout , doch langs buiten het comfort van de aluminium. De ramen hebben een zeer goede thermische waarde. Uiteraard zijn ze luchtdicht geplaatst. De 3 voudige beglazing heeft een U waarde van 0.6. Met deze kwaliteiten leveren we een woning af waar nog nauwelijks verwarming nodig is. De gevel is afgewerkt met een siliconenharspleister van Willco.

Houtskeletbouw is een lichte bouwwijze. Hierdoor kunnen zeer gemakkelijk grote overkragingen gemaakt worden. De overkraging hier heeft verschillende doeleinden. Het zorgt voor beschaduwing van het onderliggende raam. Hierdoor blijft de woning koel in de zomer. Daarnaast creëert het een geborgenheid op het terras.