Houtskeletbouw is ons vak én onze passie!

Dat steeds meer bouwheren voor houtskeletbouw kiezen is niet verwonderlijk. Een snel en milieubewust bouwproces met flexibele afwerkingsmogelijkheden zijn maar enkele van de vele voordelen bij deze bouwtechniek. Mits alle componenten perfect op maat gemaakt en correct geplaatst worden natuurlijk… Net daar maakt de ervaring en expertise van Bouwwerken De Bruyn het verschil.

Een gespecialiseerd houtskeletbouw aannemer

Houtskelet woningbouw is al sinds 2011 onze specialiteit. Een bewuste keuze én een domein waar we erg ver in gaan. Onze service stopt namelijk niet bij de productie en plaatsing van de houtskelet structuur…

We maken en plaatsen niet alleen het houten geraamte, maar ook de dakstructuur én het aluminium buitenschrijnwerk. We werken je woning dus volledig winddicht af. Dat doen we in eigen beheer, zonder externe partners of onderaannemers. Als bouwheer heb jij zo één enkel aanspreekpunt en één transparante totaalofferte.

OVER BOUWWERKEN DE BRUYN

Houtskeletbouw

Het houtskelet bouwproces in ’t kort

Als houtskeletbouw aannemer worden we bij voorkeur van bij het prille begin bij je bouwproces betrokken. In nauw overleg met je architect tekenen we de hele houtskelet constructie in detail uit. We maken ook voor alle afzonderlijke bouwcomponenten digitale productietekeningen. Daarmee prefabriceren we alle dragende elementen (zeg maar het “geraamte” van de woning) tot op de millimeter nauwkeurig.

Zelfs om het buitenschrijnwerk te bestellen, hoeft u niet te wachten tot de dorpels geplaatst en opgemeten zijn, de ramen en deuren passen immers altijd! Ook het plaatsen van dat buitenschrijnwerk (ramen, deuren en poorten) kan u aan Bouwwerken De Bruyn uitbesteden. Wij werken uw woning namelijk van de fundering tot en met het dak, helemaal winddicht af! U zal aangenaam verrast zijn hoe snel een woning in houtskeletbouw opgeleverd kan worden!

Van zodra de fundering en kimblokken klaar zijn, komen we alle op maat gemaakte houtelementen ter plaatse monteren. Dat zijn onder andere verticale spijlen, horizontale liggers, wanden en de tussenvloeren.

De technieken en het leidingwerk plaatsen we in de kaperstructuur (een “leidingspouw” zeg maar) waardoor de buitenschil van de woning ongeschonden blijft. Die kaperstructuur kan je nadien naar wens afwerken.

Ook voor het buitenschrijnwerk en de dakstructuur hoeven we niet op externe partners of onderaannemers te wachten. Ook die bouwelementen maken en plaatsen we zelf om de hele constructie volledig winddicht op te leveren.

Hebben wij je houtskelet constructie én het buitenschrijnwerk geplaatst, dan voeren we een blowerdoortest uit. Een belangrijke kwaliteitsindicatie, want deze test toont zwart op wit aan hoe luchtdicht de woning is.

Houtskeletbouw

Kies jij ook voor houtskeletbouw?

  • Snel bouwproces: winddicht na ± 10 werkdagen en kortere droogtijden bij afwerkingsfase
  • Milieubewust bouwen met hernieuwbaar materiaal en gunstig E-peil door luchtdichtheid
  • Haast geen beperkingen qua architecturaal ontwerp en flexibele afwerkingsmogelijkheden

ALLE VOORDELEN VAN HOUTSKELETBOUW

Stof tot nadenken

Vragen over houtbouw of benieuwd naar het prijskaartje?

STEL ONS JE VRAGEN